До уваги органів місцевого самоврядування та підприємств, що експлуатують сміттєзвалища

Державна екологічна інспекція Придніпровської округу (Дніпропетровська і Кіровоградська області) нагадує про дотримання правил екологічної та пожежної безпеки на сміттєзвалищах побутових відходів (місця видалення відходів), що в свою чергу, призводить до їх горіння та забруднення довкілля, зокрема атмосферного повітря.

            Органи місцевого самоврядування, в межах яких знаходять сміттєзвалища побутових відходів та відповідні комунальні підприємства зобов’язані здійснювати належний контроль за станом екологічної та пожежної безпеки, а також звітувати про вжитті заходи за результатами фіксації фактів горіння сміттєзвалищ.

Підприємствам, що експлуатують сміттєзвалища необхідно дотримуватися забезпечення виконання відповідних заходів з охорони довкілля та пожежної безпеки підприємствами, що експлуатують сміттєзвалища, а також недопущення випадків їх горіння.

Закликаємо всіх експлуатантів місць видалення побутових відходів вживати всіх можливих заходів безпеки та не допускати горіння побутових відходів, адже це спричиняє значні викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, шкодить довкіллю та здоров’ю людей.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці