УВАГА! Пожежонебезпечний період!

У зв’язку з настанням пожежонебезпечного періоду існує великий ризик виникнення пожеж, пов’язаних із спалювання сухої рослинності, та її залишків громадянами та суб’єктами господарювання.

Нагадуємо, що випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншої природної рослинності або її залишків та опалого листя без дотримання встановленого порядку – тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 3060 грн. до 6120 грн, і на посадових осіб – від 15300 грн до 21420 грн.

Ті самі дії, вчинені в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 6120 грн до 12240 грн, і на посадових осіб - від 21420 грн до 30600 грн.

За порушення вимог пожежної безпеки в лісах – тягне за собою накладення штрафу на громадян від 1530 грн до 4590 грн і на посадових осіб – від 4590 грн до 15300 грн.

З метою посилення контролю за дотриманням вимог пожежної безпеки, запобігання виникненню пожеж у пожежно-небезпечний період Державною екологічною інспекцією Придніпровського округу (Дніпропетровська та Кіровоградська області) постійно вживаються заходи державного нагляду (контролю) щодо запобігання випалювання сухої рослинності на полях, смугах відводу доріг, лісосмугах, на схилах ярів. При здійсненні заходів враховується пожежонебезпечний період та звертається особлива увага за виконанням протипожежних заходів у лісових масивах, спрямованих на запобігання спалювання сухої рослинності, порубкових залишків у господарствах, дотримання вимог протипожежної безпеки населенням на полях, землеволодіннях та садибах.

Державна екологічна інспекція Придніпровського округу (Дніпропетровська та Кіровоградська області) попереджає про адміністративну та кримінальну відповідальність та застерігає утриматися від спалювання рослинності, сміття та здійснювати їх утилізацію належним чином. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці