Незаконне добування цінних видів риб на території Кіровоградської області

Під час проведення спільних заходів ВП №1 (м. Світловодськ) Олександрійського РВП ГУНП в Кіровоградській області, Державної екологічної інспекції Придніпровського округу (Дніпропетровська та Кіровоградська області) та представником ГО «ЕКО НАГЛЯД УКРАЇНА», направлених на виявлення та попередження фактів незаконного добування та розповсюдження об’єктів рослинного та тваринного світу, та порушень природоохоронного законодавства на території Дніпропетровської та Кіровоградської областей, в т.ч. на територіях та об’єктах природно-заповідного фонду, в акваторії Цибульницької затоки Кременчуцького водосховища р. Дніпро біля села Золотарівка 03.05.2024 було виявлено громадянина, який здійснював незаконний вилов риби.

У порушника було виявлено човен весловий надувний марки «Барк», сітки ставні з волосіні в кількості 4 шт., та спійману рибу: сом європейський – 1 шт., карась сріблястий – 67 шт., лящ – 18 шт., плоскирка – 37 шт., окунь звичайний – 1 шт., судак звичайний – 4 шт., сазан – 6 шт., синець – 4 шт., всього 138 шт. (з них снулих 137 шт. загальною вагою 39,3 кг).

Розмір шкоди, заподіяної внаслідок незаконного добування цінних видів риб, становить                   620 531,42 грн.

За даним фактом, Інспекцією направлено матеріали до правоохоронних органів для прийняття рішення та подальшого притягнення до відповідальності, згідно вимог чинного законодавства.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці