Засмічення земель побутовими відходами у м. Світловодську Кіровоградської області

З метою перевірки фактів викладених у зверненні мешканців  м. Світловодськ щодо порушення вимог природоохоронного законодавства у частині управління відходами та засмічення земель побутовими відходами, поблизу колишнього заводу керамічних виробів, 27.03.2024 працівниками Державної екологічної інспекції Придніпровського округу (Дніпропетровська та Кіровоградська області) спільно з представниками Світловодської міської ради, проведено обстеження зазначеної земельної ділянки.

 В ході обстеження, виявлено чотири осередки засмічення земельної ділянки переважно твердими побутовими відходами, опалим листям, гіллям, будівельними відходами, що призвело до засмічення земельної ділянки загальною площею - 11972,26 м2 (товщина шару відходів складає 0,3 м).

Інспекцією встановлено орієнтовний розмір шкоди, яка заподіяна державі зумовленої засміченням земельних ресурсів на суму 1 196 880,63 грн.

У відповідності до вимог ст. ст. 214, 218 Кримінального процесуального кодексу України,  Державною екологічною інспекцією Придніпровського округу (Дніпропетровська та Кіровоградська області) направлено матеріали про вчинення кримінального правопорушення до правоохоронних органів та притягнення порушника до відповідальності згідно з чинним законодавством.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці