Вилов водних біоресурсів забороненими знаряддями лову на території Новоукраїнського району Кіровоградської області!

12 квітня 2024 року працівниками Державної екологічної інспекції Придніпровського округу (Дніпропетровська та Кіровоградська області) спільно із працівниками ВП № 1 (м. Мала Виска) Новоукраїнського РВП ГУНП в Кіровоградській області під час проведення заходів направлених на виявлення та попередження фактів незаконного добування об’єктів рослинного та тваринного світу та порушень природоохоронного законодавства на території Кіровоградської області, в т. ч. на територіях об’єктів природо-заповідного фонду було виявлено та затримано громадянина, який здійснював вилов водних біоресурсів забороненими знаряддями лову   в межах с. Березівка Смолінської територіальної громади Новоукраїнського району Кіровоградської області. 

Під час візуального огляду виявлено сітку ліскову та свіжовиловлені водні біоресурси в кількості 7 шт. сазанів (коропів).

Загальний розмір заподіяної шкоди становить 25942 грн.

За даним фактом, Інспекцією направлено матеріали до правоохоронних органів для прийняття рішення та подальшого притягнення до відповідальності, згідно ч. 1 ст. 249 КК України.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці