Незаконне пошкодження сироростучих дерев на території Онуфріївської селищної ради Олександрійського району Кіровоградської області

Державною екологічною інспекцією Придніпровського округу (Дніпропетровська та Кіровоградська області) спільно з поліцейськими СПД №1 (сел. Онуфріївка) ВП №1 (м. Світловодськ) Олександрійського РВП ГУНП в Кіровоградській області під час здійснення заходів по охороні об’єктів рослинного світу на території Онуфріївської селищної ради Олександрійського району Кіровоградської області 07.04.2024  захисних лісових насадженнях, що не належать до державного лісового фонду, за межами населеного пункту виявлено незаконне пошкодження до ступеня неприпинення росту 3 сироростучих дерев; з них 2 – дуби, 1 - ясен. Дерева пошкоджені у лісосмузі біля с. Павлиш шляхом обрізання за допомогою бензопили бокових та скелетних гілок від третини до половини довжини крони. Дерева пошкоджені громадянином без документа, що посвідчує право на використання означених ресурсів – лісорубного квитка.

Розрахована сума розміру шкоди, заподіяної внаслідок незаконного пошкодження до ступеня неприпинення росту 3 сироростучих дерев, становить 32685,60 грн.

За даним фактом, Інспекцією направлено матеріали до правоохоронних органів для прийняття рішення та подальшого притягнення до відповідальності, згідно вимог чинного законодавства.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці