Забруднення земельних ресурсів на території Саксаганського району м. Кривий Ріг, Дніпропетровської області

Працівниками Державної екологічної інспекції Придніпровського округу (Дніпропетровська та Кіровоградська області) проведено огляд частини річки Саксагань у Саксаганському районі м. Кривий Ріг, Дніпропетровської області в районі насосної станції шахтних вод «Шахтарська» КП «Кривбасводоканал» з метою перевірки інформації, викладеної у листі Регіонального офісу водних ресурсів у Дніпропетровській області щодо визначення можливих незаконних джерел негативного впливу та збільшення обсягів надходження води до Саксаганського водосховища. Під час огляду, на відстані приблизно 20 м в східному напрямку від ставків-відстійників шахтної води, встановлено факт ймовірного забруднення ґрунтів водами невідомого походження, а саме: земельної ділянки з північно-східної сторони відстійника шахтних вод насосної станції «Шахтарська» КП «Кривбасводоканал». Інспекцією проведено відбір проб ґрунту в місцях забруднення земельної ділянки, за результатами інструментально-лабораторного контролю зафіксовано перевищення значень ГДК вмісту хлоридів та сульфатів.

Розрахунок розміру шкоди, заподіяної державі внаслідок забруднення земельних ресурсів на території земельної ділянки, розташованої з північно-східної сторони відстійника шахтних вод насосної станції «Шахтарська» КП «Кривбасводоканал» та з південної сторони від р. Саксагань у Саксаганському районі м. Кривого Рогу склав 14 242 204,79 гривень

Інспекцією матеріали обстеження з розрахунком розміру шкоди направлено в правоохоронні органи для реагування в межах компетенції.



ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці