З 1 квітня 2024 року розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів!

Нерест риби - це особливий та вкрай важливий період в житті водних мешканців. Це період розмноження риби. Тому для створення сприятливих умов проходження нересту водних біоресурсів щороку встановлюється весняно-літня заборона вилову риби.

З 1 квітня 2024 року в Дніпропетровській та Кіровоградській областях розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Тривалість заборони відрізняється залежно від водойми. З переліком ділянок водойм, де дозволено любительське і спортивне рибальство в нерестовий період 2024 року можна ознайомитися за посиланням (https://dnp.darg.gov.ua/_z_1_kvitnja_na_0_0_0_2081_1.html та https://kr.darg.gov.ua/_z_1_kvitnja_2024_roku_na_0_0_0_1090_1.html).

Державна екологічна інспекція Придніпровського округу (Дніпропетровська та Кіровоградська області) попереджає, що порушення правил рибальства карається як накладенням штрафів, так і притягненням до кримінальної відповідальності. Сума штрафів за порушення правил рибальства відповідно до ч.3 та ч.4 ст.85, ст.91, ст.88-1 КУпАП становить від 34 до 1700 грн. А також окремо сплата нанесених збитків.

За незаконне зайняття рибним промислом, що завдало істотну шкоду, передбачена кримінальна відповідальність відповідно до ст. 249 ККУ. Відповідно до цієї статті передбачено накладання штрафу в розмірі від 17 000 до 68 000 грн або обмеження (позбавлення) волі на строк до 3 років з конфіскацією знарядь, засобів промислу та всього добутого. Крім того, порушник має сплатити всі нанесені збитки згідно з таксами.

Звертаємося до громадян бути відповідальним та дотримуватися усіх вимог природоохоронного законодавства в період весняно-літньої заборони вилову водних біоресурсів.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці