Незаконне вирубування дерев до ступеня неприпинення росту на території Перещепинської міської громади Новомосковського району Дніпропетровської області.

21.02.2024 року, в рамках проведення заходів, направлених на виявлення та попередження фактів незаконного добування та розповсюдження об’єктів рослинного та тваринного світу, та порушень природоохоронного законодавства на території Дніпропетровської області, здійснено виїзд до Перещепинської міської громади Новомосковського району Дніпропетровської області. Під час виїзду обстежено територію Перещепинської міської громади Новомосковського району Дніпропетровської області, а саме:

- мкрн Орільський у м. Перещепине Новомосковського району та виявлено зелені насадження (дерева) в кількості 136 одиниць з обшморгом крони від 1/3 до 1/2 її довжини;

- в межах с. Михайлівка Перещепинської міської громади  та виявлено зелені насадження (дерева) в кількості 2 одиниці з обшморгом крони від 1/3 до 1/2 її довжини;

- в межах с. Левенцівка Перещепинської міської громади та виявлено зелені насадження (дерева) в кількості 2 одиниці з обшморгом крони від 1/3 до 1/2 її довжини;

- межах с. Кернесівка Перещепинської міської громади та виявлено зелені насадження в кількості 7 одиниць з обшморгом крони від 1/3 до 1/2 її довжини.

Виходячи с морфологічних ознак дерева знаходились в задовільному санітарному стані (в ході обстеження місця події проведено фотофіксацію видалених дерев). На момент обстеження, осіб причетних до пошкодження зелених насаджень не виявлено.

Загальна сума розміру шкоди, заподіяної державі внаслідок незаконного вирубування дерев до ступеня неприпинення росту складає – 257175 грн. Матеріали перевірки направлено до Новомосковського РВП ГУНП в Дніпропетровській області, для вжиття заходів в межах їх компетенції.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці