Незаконна рубка дерев на території П’ятихатської територіальної громади, Дніпропетровської області!

Державною екологічною інспекцією Придніпровського округу (Дніпропетровська та Кіровоградська області) відпрацьоване колективне звернення мешканців П'ятихатської міської територіальної громади, що надійшло з Офісу Президента України щодо діяльності посадових осіб місцевого самоврядування П'ятихатської міської територіальної громади,  стосовно незаконної рубки зелених насаджень.

Інспекцією Проведено заходи, направлені на виявлення та попередження фактів незаконного добування та розповсюдження об’єктів рослинного світу, та порушень природоохоронного законодавства на території Дніпропетровської області, в т. ч. на територіях об’єктів природно-заповідного фонду, а саме:

16.01.2024 року здійснено виїзд в межах П’ятихатьскої територоіальної громади для розгляду матеріалів згідно вимог чинного законодавства та встановлення винних осіб.

За результатами заходів проведено розрахунки розміру шкоди, заподіяної державі внаслідок незаконного вирубування дерев до ступеня припинення росту на території П’ятихатської територіальної громади.

Шкода розрахована на підставі постанови Кабінету Міністрів України від 23.07.2008 року № 665 “Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної лісу”. Загальна сума завданих збитків складає -  1621677,52 грн.

Матеріали підготовлені та направлені до ГУНП в Дніпропетровський області для розгляду матеріалів згідно вимог чинного законодавства та встановлення винних осіб.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці