Порушення природоохоронного законодавства у парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Перемога» в м. Кропивницький

16.01.2024р. працівниками Інспекції спільно із працівниками Кропивницького РУП ГУНП в Кіровоградській області було проведено обстеження природно-заповідного об’єкту місцевого значення парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва «парк Перемоги», розташований в межах населеного пункту м. Кропивницький на території Кропивницької міської ради Кіровоградської області.

Під час огляду виявлено одне повалене дерево із нахилом більше 30 градусів від вертикальної осі, що спричинено дією антропогенного фактору, незаконне вирубування чотирьох дерев та зняття ґрунтового покриву (родючого шару ґрунту) у межах об'єкту природо-заповідного фонду парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «парк Перемоги» в м. Кропивницький не відомими громадянами. Вищезазначена незаконна господарська діяльність проведена в межах природно-заповідного фонду на території Кропивницької міської ради Кропивницького району Кіровоградської області.

Сума розрахованої шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд внаслідок незаконної рубки дерев становить     80485,67 гривень.

 Визначений розмір шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд внаслідок самовільного зайняття земельних ділянок, невиконання умов знімання, збереження родючого шару ґрунту становить 19237,61 гривень.

За самовільне зайняття земельної ділянки сума розрахованої шкоди становить 4544,52 гривні.

Інспекцією направлено матеріали до правоохоронних органів по виявленому факту незаконної господарської діяльності проведеної в межах території та об'єкту природно-заповідного фонду для прийняття рішення та подальшого притягнення порушників до відповідальності згідно вимог чинного законодавства.



ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці