Виявлено факт знесення зелених насаджень на території Глеюватської сільської громади Криворізького району Дніпропетровської області

Працівниками Державної екологічної інспекції Придніпровського округу (Дніпропетровська та Кіровоградська області) під час проведення заходів, направлених на виявлення та попередження фактів незаконного добування та розповсюдження об’єктів рослинного та тваринного світу, та порушень природоохоронного законодавства на території Дніпропетровської області, в т.ч. на територіях природно-заповідного фонду, а саме: 25 грудня 2023 року при обстеженні території  полезахисної смуги поблизу с. Зелене та с. Високе Поле Глеюватської сільської громади Криворізького району Дніпропетровської області виявлено факти знесення зелених насаджень невідомими особами у кількості 270 дерев (породи в’яз, гледичія) механічним способом до ступеня припинення росту.  

Розрахунок розміру шкоди, заподіяної внаслідок незаконного вирубування дерев становить 1 876 565,58 грн.

За даним фактом, Інспекцією направлено матеріали до правоохоронних органів для проведення слідчих дій, встановлення винних осіб та подальшого притягнення їх до відповідальності згідно вимог чинного законодавства.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці