Підсумки роботи Державної екологічної інспекції Придніпровського округу (Дніпропетровська та Кіровоградська області) за 2023 рік!

Минув ще один важкий рік війни. Дякуючи нашим захисникам та захисницям мали змогу посилено працювати впродовж всього 2023 року, тому маємо наступні результати роботи:

Було  складено  938 протоколів про адміністративні  правопорушення, 230 з яких передано до розгляду у судові органи. За порушення вимог природоохоронного законодавства до адміністративної відповідальності  притягнуто 793 посадові особи та громадян, загальна сума накладених штрафів становить 258,366 тис. грн., сума стягнутих штрафів до Державного бюджету України складає 204,646 тис. грн.

Загальна сума розрахованих збитків, нанесених державі внаслідок порушення вимог природоохоронного законодавства України становить 357347,625 тис. грн. Відшкодовано державі 6333,774 тис. грн.

Найбільш резонансні  порушення природоохоронного законодавства:

- за фактом забруднення земельних ресурсів на території  Інгулецького району, м. Кривий Ріг, Дніпропетровська область розраховано збитки на суму 202067,706 тис. грн.

- по факту знищення зелених насаджень на території  Новопільської територіальної громади, Криворізького району Дніпропетровської області розраховано збитки на суму 19922,099 тис. грн.;

- по факту незаконного зайняття рибодобувним промислом в акваторії нижнього б’єфу греблі Кременчуцької ГЕС Кам’янського водосховища р. Дніпро, на території Світловодської міської ради, Олександрійського району, Кіровоградської області розраховано розмір шкоди на суму 1511,487 тис. грн. Матеріали з ознаками кримінального правопорушення передано до ВП № 1 (м. Світловодськ) Олександрійського РВП ГУНП в Кіровоградській області. Відкрито кримінальне провадження.

До правоохоронних органів з ознаками кримінального правопорушення передано 88 матеріалів, відкрито 46 кримінальних проваджень.

Державною екологічною інспекцією Придніпровського округу (Дніпропетровська та Кіровоградська області) постійно здійснюються заходи з попередження фактів незаконного добування об’єктів тваринного та рослинного світу, порушень правил полювання, недопущення та виявлення незаконних рубок, браконьєрства на внутрішніх водоймах та в мисливських угіддях, в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду із залученням працівників Національної поліції, громадськості, міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства.

Також в оперативному режимі із взаємодією з правоохоронними органами працівники Державної екологічної інспекції Придніпровського округу (Дніпропетровська та Кіровоградська області) фіксували та розраховували збитки завдані внаслідок військової агресії росії у сфері охорони довкілля на території Дніпропетровської та Кіровоградської областей.

Продовжуємо посилено працювати у сфері охорони навколишнього природного середовища на території Дніпропетровської та Кіровоградської областей!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці