Незаконний вилов водних біоресурсів в акваторії Кам’янського водосховища річки Дніпро

Під час здійснення заходів, направлених на виявлення та попередження фактів незаконного добування та розповсюдження об'єктів рослинного та тваринного світу, та порушень природоохоронного законодавства на території Дніпропетровської та Кіровоградської області 25.10.2023 р. в акваторії Кам’янського водосховищі річки Дніпро на відстані 400 м від садового товариства «Дніпро 2» м. Світловодськ на території Світловодської ТГ Олександрійського району Кіровоградської області було виявлено заборонені знаряддя лову – сітки місинові із водними біоресурсами. Невстановленими особами здійснено незаконний вилов водних біоресурсів у забороненому місці забороненими знаряддями лову (сітками місиновими) із перевищенням добової норми вилову в Кам’янському водосховищі, чим грубо порушено правила використання об’єктів тваринного світу.

Під час проведення огляду незаконно добутих водних біоресурсів встановлена наступна кількість по видовому складу: тарань (плітка звичайна) – 339 штук, карась сріблястий – 1 штука, плоскирка – 3 штуки, окунь звичайний – 1 штука, чехоня – 3 штуки, синець звичайний – 4 штуки. Незаконно добуті водні біоресурси загальною вагою – 66,65 кілограма та заборонені знаряддя лову сітки місинові в кількості п'яти штук  вилучені працівниками ВП № 1 (м. Світловодськ) Олександрійського РВП ГУНП в Кіровоградській області.

Загальний розмір заподіяної шкоди становить 550698 гривень.

За даним фактом, Інспекцією направлено матеріали до правоохоронних органів для прийняття рішення та подальшого притягнення порушників до відповідальності, згідно вимог чинного законодавства.






ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці