Нараховано збитки на понад 16 мільйонів гривень!

Державними інспекторами Державної екологічної інспекції Придніпровського округу (Дніпропетровська та Кіровоградська області) із залученням представників виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради, представників КП «Кривбасводоканал» та громадських інспекторів з охорони довкілля на території Придніпровського округу здійснено комісійне обстеження з метою перевірки інформації, викладеної у зверненні, яке надійшло на урядову «гарячу лінію», стосовно можливого забруднення каналізаційними стоками р. Саксагань по вул. Пічугіна у м. Кривий Ріг, Дніпропетровської області.

Під час обстеження території на відстані приблизно 100 метрів в північному напрямку від пішохідного «Сталевого мосту» через річку Саксагань, між територією колишнього профілакторію від шахти «Родіна» по вул. Пічугіна, 34А та р. Саксагань, виявлено камеру переключення КП «Кривбасводоканал», поряд з якою за візуальним оглядом виявлено: земельні ділянки, залиті водами невідомого походження, пошкодження поверхневого шару ґрунту та сліди від роботи техніки.

Інспекцією проведено відбір проб ґрунту в місцях забруднення земельних ділянок, за результатами інструментально-лабораторного контролю зафіксовано перевищення нормативних значень ГДК по нітратам.

Розрахунок розміру шкоди, заподіяної державі внаслідок забруднення земельних ресурсів невстановленими особами між річкою Саксагань та територією колишнього профілакторію від шахти «Родіна» по вул. Пічугіна, 34А, біля камери переключення, з північної сторони від пішохідного «Сталевого мосту» через річку Саксагань склав 16 675 242,8 гривень.

Інспекцією розрахунок розміру шкоди направлено в правоохоронні органи для реагування в межах компетенції та встановлення винних осіб.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці