Незаконна вирубаних дерев на території Компаніївської селищної ради Кропивницького району

25 вересня 2023 року працівниками Державної екологічної інспекції Придніпровського округу (Дніпропетровська та Кіровоградська області) спільно із працівниками ВП № 2 (м. Кропивницький) Кропивницького РУП ГУНП в Кіровоградській області було проведено обстеження ділянки полезахисної лісової смуги біля земельної за межами с. Нечаївка на території Компаніївської селищної ради Кропивницького району.

Під час огляду полезахисної лісової смуги біля с. Нечаївка виявлено свіжоспилені пні сироростучих дерев різного діаметру в межах лісової ділянки, одна ланцюгова бензинова пила та паливно мастильні матеріали в пластикових пляшках. На місці події знаходились громадяни, які пояснили, що працюють в лісовій смузі з 08 години 25.09.2023 нарізані дрова повантажили на вантажний автомобіль, який поїхав до фермерського господарства.

Сума розрахованої шкоди, заподіяної внаслідок незаконного вирубування дерев становить 87925,12 гривень.

За даним фактом, Інспекцією направлено матеріали до правоохоронних органів  для прийняття рішення та подальшого притягнення порушників до відповідальності згідно вимог чинного законодавства.



ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці