Пора жнив — особливий пожежонебезпечний період!

Незабаром в Україні розпочнеться пора жнив – особливий пожежонебезпечний період. Загрозливу обстановку створюють спекотна погода, сухі хліба, енергонасичені хлібозбиральні агрегати, які нерідко знаходяться у неналежному стані, а також людська недбалість та безвідповідальність.

Тому Державна екологічна інспекція Придніпровського округу (Дніпропетровська та Кіровоградська області) вкотре наголошує бути уважними та недопускати виникнення пожеж в такий особливо пожежонебезпечний період!

Також нагадуємо, що випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах – тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 3060 грн. до 6120 грн., і на посадових осіб – від 15300 грн. до 21420 грн.

Ті самі дії, вчинені в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 6120 грн. до 12240 грн. і на посадових осіб - від 21420 грн. до 30600 грн.

У разі заподіяння природному навколишньому середовищу великої шкоди передбачена і кримінальна відповідальність.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці