Замор риби у р.Сугоклея (м. Кропивницький)

У річці Сугоклія, біля парку Перемоги в Кропивницькому, виявили мертву рибу. На зазначене місце виїхали державні інспектори з охорони навколишнього природнього середовища, які відібрали проби для вимірювання показників складу та властивостей поверхневих вод ріки Сугоклея.

За результатами проведених вимірювань надала коментар головний спеціаліст відділу інструментально-лабораторного контролю Кіровоградської області - державний інспектор Інна Сергенчук:  «Виявили перевищення норми заліза та сульфатів, ознак задухи риби не виявили. У місці безпосереднього виявлення загибелі риби, кількість риби була незначною – до десяти рибин. На місці обстеження не виявили місць скидів або виливів. Вміст заліза перевищено у 3,7 рази, сульфатів – у 3,4 рази. Не думаю, що ці показники можуть вплинути на загибель риби».

 

Детальніше за посиланням: https://suspilne.media/479347-u-kropivnickomu-v-ricci-viavili-mertvu-ribu-u-comu-pricina-zagibeli/?fbclid=IwAR0DWP9BbZe5J3TIMGmxI-flwom2hGvyUJgKhlF-WYtaAPtxCswoUqBab0E

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці