Забруднення земельних ресурсів невстановленими особами (м. Жовті Води, Дніпропетровська область)!

На підставі зверненню гр. Писаренка О.В. на «гарячу лінію» голови Дніпропетровської облдержадміністрації Державною екологічною інспекцією Придніпровського округу (Дніпропетровська та Кіровоградська області) проведено комісійне обстеження території балки на в’їзді до м. Жовті Води по щодо фактів можливого забруднення р. Жовта та балки сірчано-кислотною рідиною на в’їзді до м. Жовті Води Кам’янського району, Дніпропетровської області. Під час комісійного обстеження встановлено, що з-під огорожі з північної сторони сірчано-кислотного цеху ДП «СХІДГЗК» здійснювався виток вод невідомого походження на відкриту земельну ділянку, та далі розтікалося на велику площу. Інспекцією проведено відбір проб ґрунту в місцях забруднення земельної ділянки, за результатами інструментально – лабораторного контролю, зафіксовано перевищення нормативів значень ГДК.

Збиток, заподіяний державі внаслідок забрудненням земельних ресурсів невстановленими особами склав 28 550 652,94 гривень.

Матеріали обстеження з розрахунком розміру шкоди направлено в правоохоронні органи для реагування в межах їх компетенції.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці