Рейдові заходи на акваторії річки Дніпра

Працівниками Державної екологічної інспекції Придніпровського округу (Дніпропетровська та Кіровоградської області) спільно з працівниками патрульної поліції міста Дніпра було здійснено рейдові заходи на акваторії річки Дніпра, де на воді було перевірено рибалок, які займаються промисловим виловом рибних ресурсів щодо наявності дозвільних документів. В ході заходів з рибалками  було проведено профілактичну бесіду про недопущення порушення правил рибальства та заборону вилов раків.

Нагадуємо! Згідно ч. 3 ст. 85 КУпАП за порушення правил рибальства тягне за собою накладання штрафу від 34 гривень до 170 гривень.

Згідно ч. 4 ст. 85 КУпАП грубе порушення правил рибальства (рибальство із застосуванням вогнепальної зброї, електроструму, вибухових або отруйних речовин, інших заборонених знарядь лову, промислових знарядь лову особами, які не мають дозволу на промисел, вилов водних живих ресурсів у розмірах, що перевищують встановлені ліміти або встановлену правилами любительського і спортивного рибальства добову норму вилову) - тягне за собою накладення штрафу на громадян від 340 гривень до 680 гривень з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих водних живих ресурсів.

Також згідно ст. 249 Кримінального кодекса України Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду, -карається штрафом від 1 700 до 3 400 гривень, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Ті самі діяння, якщо вони вчинені із застосуванням вибухових, отруйних речовин, електроструму або іншим способом масового знищення риби, звірів чи інших видів тваринного світу або особою, раніше судимою за злочин, передбачений цією статтею караються штрафом від 3 400 до 6 800 гривень, обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Також за кожну незаконно добуту риби доведеться заплатити збитки згідно  таксами для обчислення розміру відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення громадянами України, іноземними громадянами та особами без громадянства цінних видів риб, водних безхребетних і водних рослин у рибогосподарських водних об’єктах України, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 21 листопада 2011 р. № 1209.  

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці