Про ситуацію з незаконною вирубкою лісосмуг на Кіровоградщині та заходи щодо її припинення!

Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Державної екологічної інспекції Придніпровського округу (Дніпропетровська та Кіровоградська області) під час здійснення заходів по охороні рослинного та тваринного світу, запобіганню браконьєрства регулярно фіксуються факти незаконних порубок дерев в полезахисних лісових насадженнях на території Кіровоградської області.

    Так, протягом січня-вересня 2022 року державними інспекторами за фактами незаконних порубок дерев в полезахисних лісових смугах Кіровоградської області до адміністративної відповідальності притягнуто 75 осіб, на яких накладено штрафів на загальну суму 37,978 тис. грн. Розмір шкоди, завданої навколишньому природному середовищу, склав 8447,535 тис. грн. До правоохоронних органів скеровано 25 матеріалів, відкрито 25 кримінальних проваджень.

Державна екологічна інспекція Придніпровського округу (Дніпропетровська та Кіровоградська області) вкотре звертається  до суб’єктів господарювання, установ, організацій, громадян бути  відповідальними та свідомими, не закривати очі на факти незаконної вирубки лісонасаджень. Тільки так ми зможемо змінити ситуацію на краще і зберегти природу рідного краю!


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці