Здійснення державного екологічного (нагляду) контролю у сфері охорони і використання земель, поводження з відходами на території Кіровоградської області.

При здійсненні державного екологічного (нагляду) контролю фахівцями інспекції на території  Кіровоградської області постійно виявляються факти порушення  у сфері  охорони і використання земель, поводження з відходами.

Так протягом січня-вересня 2022 року за порушення правил поводження з відходами інспекторами складено 292 протоколи про адміністративне правопорушення, до адміністративної відповідальності притягнуто 291 особу на загальну суму штрафів 118,830 тис. грн, з яких стягнуто 113,815 тис. грн.; у сфері охорони і використання земель  здійснено 72 перевірки дотримання вимог земельного законодавства, з яких 16 на землях водного фонду. За порушення вимог земельного законодавства до адміністративної відповідальності притягнуто 29 осіб, сума накладених штрафів склала 10,540 тис. грн.

За засмічення земель відходами та  розорювання прибережної смуги  розраховано та пред’явлено 5 претензій на суму 193,662 грн.

На жаль, порушення правил поводження з відходами, і як наслідок засмічення та забруднення земельних ресурсів, є одним з найбільш поширеним правопорушенням серед суб’єктів господарювання та фізичних осіб.

 Тому, Державна екологічна інспекція Придніпровського округу (Дніпропетровська та Кіровоградська області) вкотре звертається  до суб’єктів господарювання, установ, організацій, громадян бути  відповідальними та свідомими, здійснювати діяльність  не порушуючи вимоги діючого природоохоронного законодавства!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці