Заходи по охороні рослинного та тваринного світу, запобіганню браконьєрства на території Кіровоградської області

Працівниками Державної екологічної інспекції Придніпровського округу (Дніпропетровська та Кіровоградська області) спільно з працівниками поліції області  постійно проводяться заходи по охороні рослинного та тваринного світу, запобіганню браконьєрства на території Кіровоградської області.

-   08.10.2022 було затримано громадянина, який здійснював лов риби на річці Чорний Ташлик забороненими знаряддями лову – сітками місиновими в кількості 6 шт. У порушника виявили також гумовий човен та спійману рибу в кількості 126 шт. Сума завданої шкоди становить 244 851 тис. грн.

-   11.10.2022 було затримано громадянина, який, здійснював лов риби сіткоснастевими знаряддями лову в акваторії Кам’янського водосховища р. Дніпро. У порушника було виявлено сітки та спійману рибу в кількості 394 шт. Розмір шкоди, заподіяної внаслідок незаконного добування цінних видів риб, становить 634 372  грн.

За даними фактами, інспекцією направлено матеріали до правоохоронних органів, так як вказані дії містять ознаки скоєння злочину, відповідальність за яке передбачено ст. 249 КК України.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці