Виявлено та затримано порушників, які здійснювали незаконний вилов водних біоресурсів забороненими знаряддями лову!

В ході проведення заходів по охороні рослинного та тваринного світу, запобіганню браконьєрства на території Кіровоградської області працівниками Державної екологічної інспекції Придніпровського округу (Дніпропетровська та Кіровоградська області) спільно з працівниками поліції області було виявлено та затримано порушників, які здійснювали незаконний вилов водних біоресурсів забороненими знаряддями лову:

-       22.09.2022 було затримано громадянина, який в акваторії Кам’янського водосховища р. Дніпро  на березі біля садового товариства «Дніпро-2» здійснював лов риби сіткоснастевими знаряддями лову – двома сітками ставними з волосіні. У порушника виявили також моторний човен та спійману рибу в кількості 283 шт. Сума завданої шкоди становить 483, 004 тис. грн.;

-  24.09.2022 було затримано громадянина, який здійснював лов риби на Войнівському водосховищі річки Інгулець забороненими знаряддями лову – сітками місиновими. У порушника виявили також човен та спійману рибу в кількості 45 шт. Сума завданої шкоди становить 78,693 тис. грн.

За даними фактами, інспекцією направлено матеріали до правоохоронних органів, так як вказані дії містять ознаки скоєння злочину, відповідальність за яке передбачено ст. 249 КК України.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці