Заходи по охороні рослинного та тваринного світу, запобіганню браконьєрства тривають!!!

Працівниками Державної екологічної інспекції Придніпровського округу (Дніпропетровська та Кіровоградська області) постійно проводяться заходи по охороні рослинного та тваринного світу, запобіганню браконьєрства на території Кіровоградської області спільно з працівниками поліції області:

- у вересні 2022 року виявлено та затримано порушників, які здійснювали незаконне вирубування дерев у смузі відводу автомобільної дороги Т-12-21 за межами населеного пункту між с. Рівне та В’юнки Новоукраїнської міської ради Новоукраїнського району, Кіровоградської області. У порушників вилучено бензопили та заготовлену лісопродукцію, та затримано два автомобілі ВАЗ. Сума розрахованої шкоди, заподіяної внаслідок незаконного вирубування дерев становить 44 906 грн.

- у вересні 2022 року також виявлено незаконне вирубування дерев в захисних лісових насадженнях, що не належать до державного лісового фонду, та знаходяться понад автошляхом Т-1211 (західна сторона) між с. Глинськ та поворотом на с. Іванівку,  Великоандрусівської ТГ, Олександрійського району, Кіровоградської області. Сума розрахованої шкоди, заподіяної внаслідок незаконного вирубування дерев становить 196 258 грн.

За даними фактами інспекцією направлено матеріали до правоохоронних органів, так як вказані дії містять ознаки скоєння злочину, відповідальність за яке передбачено ст. 246 КК України.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці