Бережіть довкілля від пожеж!

На території Кіровоградської області у зв'язку із підвищенням температурних показників почастішали випадки спалювання сухої рослинності на відкритих територіях, які можуть перерости у масштабні пожежі.

Станом на 22 серпня 2022 року державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Придніпровського округу на території Кіровоградської області виявлено 46 випадків самовільного випалювання сухої рослинності та її залишків, а також порушення вимог пожежної безпеки в лісах.

 За виявлені порушення до адміністративної відповідальності притягнуто 46 осіб (за ч.1 ст.77-1 та ч. 1 ст.77 КУпАП). Загальна сума накладених штрафів становить 145 010 гривень. Інспекторами Державної екологічної інспекції Придніпровського округу (Дніпропетровська та Кіровоградська області) протягом пожежонебезпечного періоду постійно проводяться рейдові заходи з метою недопущення спалення рослинних рештків на землях сільськогосподарського призначення, у смугах уздовж автомобільних доріг, залізниць, парках тощо.

Закликаємо не допускати випалювання сухої природної рослинності та її залишків, дотримуватися вимог природоохоронного законодавства, правил пожежної безпеки, спільно дбати про стан довкілля та як альтернативу - використовувати скошування та подальше використання сухостою у сільськогосподарських цілях!

Нагадуємо, що законодавством України забороняється випалювання сухої рослинності та передбачено адміністративну відповідальність з відповідним накладенням штрафів від 3060 до 21420 грн. та відшкодування шкоди, яка може бути нанесена довкіллю. При значних розмірах завданої шкоди довкіллю наступає кримінальна відповідальність!!!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці