Перший тиждень нерестової заборони

На території Кіровоградської області не зважаючи на різні обмеження, які встановлені у зв’язку із воєнним станом у країні та початком нерестової заборони громадянами здійснюються порушення правил рибальства та браконьєрство на водоймах області. За перший тиждень нерестової заборони, яка почалася 11 квітня на території області Держекоінспекцією Придніпровського округу (Дніпропетровська та Кіровоградська області) викрито 11 порушень щодо охорони водних біоресурсів. На 8 порушників накладено адміністративні стягнення у вигляді штрафу на загальну суму 1 360 грн., один матеріал передано на розгляд до суду, передано 2 матеріали до органу досудового розслідування за ст. 249 КК України.

У порушників вилучено 133 кг водних біоресурсів, 8 заборонених знарядь лову (сіток), загальною довжиною 393 метра, розмір розрахованих збитків, які заподіяно незаконним виловом склав 1 021 054 гривень.

Так, в ході проведення спільних заходів Держекоінспекції з працівниками поліції ВП №1 (м. Світловодськ) виявлено та вилучено в акваторії Кам’янського водосховища р. Дніпро 5 сіток , в яких знаходилось 606 особин водних біоресурсів (карась сріблястий, щука, сазан, судак звичайний, плітка та інші), загальною вагою 131 кг. Розмір заподіяної шкоди склав 1 003 629 грн. В цьому ж місці виявлено та затримано громадянина, який незаконно здійснював вилов риби забороненими знаряддями лову в кількості – 3 шт. та заподіяв шкоду водним біоресурсам на суму 11 152 грн. За даними фактами, інспекцією направлено матеріали до правоохоронних органів, так як вказані дії містять ознаки скоєння злочину, відповідальність за яке передбачено ст. 249 КК України.




ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці