Не знищуйте первоцвіти!

Державною екологічною інспекцією Придніпровського округу (Дніпропетровська та Кіровоградська області) на виконання доручення Державної екологічної інспекції України № 78 від 30.01.2023 року про посилення заходів щодо збереження ранньоквітучих об’єктів рослинного світу та відповідно до плану спільних заходів з правоохоронними органами на території Дніпропетровської та Кіровоградської областей розпочинається операція «Первоцвіт-2023» -  у період з лютого до травня буде посилено державний контроль у галузі збереження рідкісних та червонокнижних об’єктів рослинного світу.

Попереджаємо про заборону торгівлі  первоцвітами та придбання ранньоквітучих рослин : на правопорушників очікує покарання у вигляді штрафу (від 1700 до 3655 гривень згідно зі статтею 88-1 КУпАП або 340-510 гривень згідно зі статтею 90 КУпАП), конфіскації об’єктів рослинного світу, а також сплати збитків, розрахованих інспекцією за шкоду, завдану довкіллю.

Пам’ятаймо, що кожен, хто зриває та купує первоцвіти, своїми діями стимулює їх знищення та несе відповідальність перед законом. Бережіть природу навколо нас, бережіть первоцвіти!!!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці