Здійснення заходів по охороні об’єктів рослинного та тваринного світу, виявленню фактів браконьєрства та попередження незаконного добування об’єктів рослинного та тваринного світу

Тривають заходи державного нагляду (контролю) направлені на виявлення та попередження фактів незаконного добування об’єктів рослинного та тваринного світу, в т. ч. на територіях об’єктів природно-заповідного фонду Дніпропетровської та Кіровоградської областей.

Державною екологічною інспекцією Придніпровського округу (Дніпропетровська та Кіровоградська області) під час здійснення заходів по охороні об’єктів рослинного та тваринного світу, виявленню фактів браконьєрства на території Новоукраїнського району Кіровоградської області 22.01.2022 було виявлено факт незаконної вирубки дерев. Порушників затримано на місці вчинення правопорушення. Державними інспекторами екологічної інспекції складено 2 протоколи про адміністративні правопорушення за ст. 65-1 КУпАП. Заподіяна шкода довкіллю становить                         3258 грн. 26 коп.

Також, на території лісу біля с. Орлівщина Новомосковського району Дніпропетровської області 12.01.2022 було виявлено факт незаконної рубки дерев у кількості 29 од., заподіяна шкода становить 120259,31 грн. А також, у кв. 49 вид. 10 Новомосковського лісництва ДП «Новомосковське лісове господарство» встановлено факт незаконної рубки дерев у кількості 28 дерев, шкода за який становить 96479,17 грн. Всі матеріали направлено до органів поліції для встановлення винних осіб та притягнення їх до відповідальності.

25.01.2022 державними інспекторами виявлено факт продажу водних живих біоресурсів на центральному ринку по вул. Центральній смт. Новоархангельск без документів які підтверджують законність придбання та сертифікату якості. Складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП. Також цього дня було зафіксовано факт порушення правил любительського та спортивного лову на р. Синюха, смт. Новоархангельськ. Складено 2 протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 3 ст. 85 КУпАП.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці