У Кривому Розі на «АрселорМіттал» стався витік технічної води. Через руйнування дамби вилилося 80 тисяч кубометрів!

На території цеху шламового господарства рудозбагачувальної фабрики гірничого департаменту внаслідок аварійної ситуації 20.12.2021 сталося руйнування східної частини дамби хвостосховища «Центральне». Згідно інформації підприємства в результаті руйнування дамби відбувся витік технічної води в обсязі приблизно 80 тисяч кубічних метрів.       

Підприємством порушено правила експлуатації хвостосховища, не забезпечено здійснення достатнього контролю за стійкістю дамби, в результаті чого відбувся неконтрольований  виток забрудненої технічної води на прилеглу територію.

ПАТ «АРСЕЛОРМІТТАЛ КРИВИЙ РІГ» не виконано вимоги статті 44 Водного кодексу України: не проінформовано центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів, про виникнення аварійних забруднень.

Під час здійснення позапланового заходу державного нагляду (контролю) ПАТ «АРСЕЛОРМІТТАЛ КРИВИЙ РІГ» з метою встановлення можливого забруднення ґрунту спеціалістами Державної екологічної інспекції Придніпровського округу в присутності представників ПАТ «АРСЕЛОРМІТТАЛ КРИВИЙ РІГ» здійснено відбір проб ґрунтів на земельній ділянці в районі хвостосховища Миролюбівське та шлакових відвалів, територія закинутого дачного кооперативу. На теперішній час проводяться інструментально-лабораторні вимірювання вмісту забруднюючих речовин в ґрунті

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці