Позов на суму 204 тис. грн до ТОВ «БРЕНТ+» задоволений повністю

Державна екологічна інспекція Придніпровського округу (Дніпропетровська та Кіровоградська області) звернулась із позовом у судовому порядку до суб’єкта господарювання ТОВ «БРЕНТ+» щодо стягнення адміністративно-господарських санкцій у вигляді штрафу у загальній сумі 204 000,00 грн. (три постанови про накладення штрафних санкцій по 68 000,00 грн. за кожний вид палива) за розповсюдження продукції: автомобільного бензину А-95-Євро5-Е5, автомобільного бензину А-92-Євро5-Е5, дизельного палива Energy ДП-Л-Євро5-В0, яка не відповідала встановленим вимогам Технічного регламенту щодо автомобільних бензинів, дизельного, суднових та котельних палив на АЗС «PRIME», вул. Віктора Голого, буд. 130 А, м. Знам’янка, Кіровоградська область.

За результатами розгляду справи першої інстанції
Харківського окружного адміністративного суду було прийняте рішення стягнути з ТОВ «БРЕНТ+» на користь держави в особі Державної екологічної інспекції Придніпровського округу (Дніпропетровська та Кіровоградська області) штрафні санкції в розмірі 204 000,00 грн.

Не погоджуючись з судовим рішенням суду першої інстанції,                            ТОВ «БРЕНТ+» подав апеляційну скаргу, в якій, посилаючись на порушення судом першої інстанції норм матеріального та процесуального права, неповне з`ясування обставин справи, що призвело до неправомірного висновку, просило скасувати рішення суду та ухвалити нове, яким в задоволенні позову відмовити та визнати постанови про застосування штрафу  неправомірними, а отже не можуть бути підставою для стягнення штрафних санкцій з підприємства.

Другий апеляційний суд підстав для скасування рішення суду першої інстанції не вбачав та вирішив залишити без задоволення апеляційну скаргу     ТОВ "Брент+".

Таким чином, позов Державної екологічної інспекції Придніпровського округу (Дніпропетровська та Кіровоградська області) до ТОВ «БРЕНТ+» задоволений повністю та прийняте рішення про стягнення штрафних санкцій з підприємства. Суб’єкт господарювання ТОВ «БРЕНТ+» має сплатити штраф на користь державного бюджету у розмірі 204 тис. грн.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці