Із 10 грудня діятиме перший етап обмежень на обіг пластикових пакетів!

В Україні з 10 грудня 2021 року почнуть діяти перші офіційні обмеження обігу пластикових пакетів на території України відповідно до Закону України № 1489-IX,  який Верховна Рада ухвалила 1 червня.

Зокрема, у магазинах, супермаркетах, аптеках, закладах харчування та сфері надання послуг буде заборонено безоплатне розповсюдження пластикових пакетів. Окрім, біорозкладних пакетів, а також надтонких пластикових пакетів, що є первинною упаковкою для свіжої риби, м’яса і продуктів із них, сипучих продуктів та льоду. До порушників цієї вимоги застосовуватимуться адміністративно-господарські санкції. За незаконне розповсюдження пластикових пакетів для суб'єктів господарювання вводиться значний адміністративно-господарський штраф - від 8,5 тисячі до 17 тисяч гривень, а в разі повторного правопорушення стягнення сягне 34 тисяч гривень.

Мета такого рішення – запобігти утворенню пластикових відходів. Адже, коли ми менше використовуємо пакети, то менше продукуємо сміття, яке потім опиниться на звалищі, а отже у довкіллі.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці