Незаконне добування водних біоресурсів

27.10.2021 під час проведення заходів, направлених на виявлення та попередження фактів незаконного добування об’єктів тваринного світу, в тому числі, водних біоресурсів на акваторії р. Дніпро Дніпропетровської області, поблизу гирла р. Самара державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Придніпровського округу Державної екологічної інспекції Придніпровського округу виявлено заборонені знаряддя лову, а саме, дві безгосподарські жилкові сітки, вічко – 35 мм та 40 40 мм, загальною довжиною 150 м, водних біоресурсів в яких не виявлено.
Державна екологічна інспекція Придніпровського округу нагадує, що постановою Кабінету міністрів України № 1039 06 жовтня 2021 року було внесено зміни до постанови Кабінету міністрів України від 21.11.20111209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення громадянами України, іноземцями та особами без громадянства цінних видів водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах України» щодо збільшення розмірів шкоди за незаконний вилов риби.
Тому відтепер за незаконне добування водних біоресурсів треба буде заплатити від 1564 грн. до 5117 грн. за 1 екземпляр (наприклад, за незаконно добутого рака – замість 25,5 грн. збиток складає 3332 грн.).

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці