Звіт Державної екологічної інспекцієї Придніпровського округу (Дніпропетровська та Кіровоградська області)

Державною екологічною інспекцією Придніпровського округу (Дніпропетровська та Кіровоградська області) відповідно до затвердженого Секторального плану державного ринкового нагляду на 2021 рік зважаючи на встановлений порядок проведення щодо здійснення заходів державного ринкового нагляду, який передбачений Законом України «Про державний ринковий нагляд і контроль  нехарчової продукції», вимог Технічного регламенту, протягом січня – травня 2021 року проведено:

- 14 планових перевірок характеристик продукції (автомобільні бензини, дизельне паливо),

- 1 позапланова перевірка характеристик продукції (дизельне паливо) на підставі повідомлення митних органів про призупинення митного оформлення продукції.

За результатами перевірок прийнято 43 рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів.

Протягом січня – травня 2021 року прийнято 43 рішення про скасування рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів, складено 1 протокол та винесено 3 постанови за ч. 2 п. 4 ст. 44 Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» на суму 204 тис. грн.

Протягом останніх 3-х місяців поточного року в рамках державного ринкового нагляду Державна екологічна інспекція Придніпровського округу (Дніпропетровська та Кіровоградська області) відповідно до Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» провела  21 перевірку характеристик продукції автомобільного бензину та дизельного палива. За результатами перевірок ДЕІ Придніпровського округу винесено 63 рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів. Серед таких заходів – формальна невідповідність, тимчасова заборона реалізації продукції на ринку.

В вересні відділом державного ринкового нагляду ДЕІ Придніпровського округу розпочато відбір зразків продукції автомобільного бензину та дизельного палива на відповідність вимог «Технічного регламенту щодо автомобільних бензинів, дизельного, котельного та суднового палив».

Також ДЕІ Придніпровського округу бере участь в роботі міжвідомчих робочих груп, в боротьбі з нелегальним обігом пального.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці