Нерест завершився, ОХОРОНА триває!!!

Держекоінспекція Придніпровського округу  (Дніпропетровська та Кіровоградська область) щороку активно бере участь у забезпеченні умов для нересту риби, а саме недопущенні незаконного вилову, порушень середовища перебування, шляхів міграції і місць природного відтворення водних біоресурсів у рибогосподарських водних об'єктах області. У 2021 році нерестова заборона на території Кіровоградської області тривала з  01 квітня по 16 червня.

Протягом нерестового періоду у 2021 році державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Придніпровського округу спільно з правоохоронними органами на території Кіровоградської області виявлено 192 порушення вимог природоохоронного законодавства під час нересту; накладено адміністративних стягнень на загальну суму 26,299 тис. грн. Сума завданих збитків за незаконний вилов водних біоресурсів (браконьєрства на водоймах області) становить      579,546 тис. грн. За матеріалами, які передані до правоохоронних органів, відкрито 11 кримінальних проваджень.

Під час нересту вилучено: 2,793 т незаконно добутих водних біоресурсів, 141 одиницю заборонених знарядь лову (загальною довжиною 5,530 км.), затримано та вилучено 10 транспортних засобів (в тому числі плавучих), які використовувались для незаконного добування водних біоресурсів.

Держекоінспекція закликає рибалок та громадян в майбутньому з відповідальністю відноситися до нерестової заборони на вилов водних біоресурсів, так як це є однією з важливих ланок у сфері охорони, збереження, раціонального використання та відтворення природних ресурсів області.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці