Загибель риби в акваторії річки Сугоклія (м. Кропивницький)

20.05.2021р.  державними  інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Придніпровського округу та спеціалістом відділу інструментально-лабораторного контролю Кіровоградської області було обстежено акваторію р. Сугоклія в м. Кропивницькому біля парку Перемоги.

        Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Придніпровського округу  Сергій Садовніченко надав коментар обласному телебаченню, сюжет якого можна переглянути за посиланням https://suspilne.media/133306-u-kropivnickomu-na-berezi-ricki-sugoklia-lezat-bilse-30-mertvih-tovstolobiv/:
       "Фактів виявлення забруднення або великої кількості замору риби не виявили. Ми провели обстеження, біля 20 кілометрів зони водного дзеркала і на двох кілометрах виявили незначну загибель риби. А саме, 32 штуки товстолоба вагою від 2-до 5 кілограмів. Зробили забір води для аналізу".


       За результатами проведених вимірювань розчинний кисень у воді складає 9,55 мг/дм3 (нормальний вміст розчинного кисню у воді, що забезпечує задовільний розвиток риб складає близько 5 мг/дм3, зниження його до 2 мг/дм3 викликає масову загибель (замор) риби). Перевищення нормативів ГДК забруднюючих речовин не виявлено.

На даний час ведеться моніторинг стану водного об’єкта на предмет можливого забруднення.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці