ТОВ «ФІНБІЗНЕСГРУП» здійснює свою діяльність без дозвільних документів

До Державної екологічної інспекції Придніпровського округу (Дніпропетровська та Кіровоградська області) надійшло звернення гр. Царик О. щодо порушень природоохоронного законодавства ТОВ «ФІНБІЗНЕСГРУП», на яке отримано погодження Державної екологічної інспекції України на проведення позапланового заходу державного нагляду (контролю).

Державною екологічною інспекцією Придніпровського округу було передбачено проведення позапланової перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства України на ТОВ «ФІНБІЗНЕСГРУП» (код ЄДРПОУ: 43115478), місцезнаходження юридичної особи: вул. Церковна, буд. 29/1, офіс 302, м. Одеса, 65003; місце провадження діяльності: с. Горького, Дніпровський район, Дніпропетровська область, 52052.

08.04.2021 виїздом на місце провадження діяльності підприємства на прохідній вийшов представник підприємства, якому були пред’явлені службові посвідчення держінспекторів, на прохання повідомити керівництво ТОВ «ФІНБІЗНЕСГРУП» про початок перевірки та запросити керівника для вручення направлення на перевірку представником підприємства надано телефон юриста, який повідомив, що керівництво хворіє і не приїде, а заступників або уповноважених осіб підприємство не має.

Згідно ст. 4 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» плановий чи позаплановий захід щодо суб’єкта господарювання - юридичної особи має здійснюватися у присутності керівника або особи, уповноваженої керівником.

У зв’язку з вищевикладеним, держіспекторами було викликано наряд патрульної поліції для фіксації не допущення держіспекторів до проведення позапланової перевірки. Представниками Державної екологічної інспекції Придніпровського округу було надано письмові пояснення та написано заяву до відділення поліції № 9 (с. Солоне) Дніпровського районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області за фактом не допущення до здійснення перевірки, про що свідчить талон-повідомлення.

Інспекцією складено акт про відмову в проведенні перевірки від 08.04.2021 та направлено рекомендованим листом.

Крім того, до Державної екологічної інспекції Придніпровського округу надійшов лист Управління Служби безпеки України у Дніпрорпетровській області щодо порушень вимог природоохоронного законодавства ТОВ «ФІНБІЗНЕСГРУП» та здійснено повторний виїзд 12.04.2021 з представниками СБУ та іншими контролюючими оргнами, однак ситуація повторилась та вдруге було викликано наряд патрульної поліції та складено акт про відмову в проведенні перевірки.

Також, Департаментом екології та природних ресурсів Дніпропетровської ОДА було надано відповідь на запит стосовно наявності дозвільних документів у вищезаначеного підприємства та повідомлено, що 24.01.2020 та 17.02.2020 ТОВ «ФІНБІЗНЕСГРУП» двічі зверталось до департаменту з метою реєстрації Звіту з інвентаризації викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, який було відхилено від реєстрації з підстав передбачених п. 11 ч. 3 ст. 3 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля», який вступив в дію 18.12.2017, а саме: планова діяльність, яка включає споруди для виробництва штучних мінеральних волокон, виробництво екструдованого пінополістиролу, утеплювачів, асфальтобетону, підлягає оцінці впливу на довкілля.

Таким чином, підприємство здійснює свою діяльність без дозвільних документів.                        

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці